3ds

GCX2 – Inovativni GNSS risiver
Inovativan. Jednostavan. Lagan. Robustan.

GCX2 je najnoviji integrisani GNSS risiver dizajniran za jednostavan i lak rad na terenu, ekskluzivno napravljen za Sokkia-u. Nazvan „metak“, GCX2 je primer potpuno re-dizajniranog risivera koji nudi ultra-lagano i ergonomsko rešenje po niskoj ceni.

Ovaj risiver koji se povezuje sa više satelita i sa dvojnom frekvencijom dizajniran je tako da daje pristupačne i visoko kvalitetne rezultate za tradicionalnu primenu u polju geodezije i gradjevine, kao i za nekonvencionalnu upotrebu  kao što je pejzažna ahitektura, GIS, BIM i forenzičko mapiranje.

Inovativna POST™ (Precision Orbital Satellite Technlogy) antena omogućava mu da bude i ergonomski i veoma lagan, što ga u potpunosti razlikuje od postojećih risivera na tržistu. Jedinstveni oblik metka izgleda kao mali produzetak teleskopske šipke, skoro kao da i nije tu.

GCX2 može da se upari sa Sokkia S-10 data kontrolerom (cellular enabled) zajedno sa MAGNET Entreprise-om omogućava jednostavno, lagano, efikasno i produktivno rešenje rover mreže. GCX2 može da se koristi sa bežičnim multi-kanal dalekosežnim Bluetooth® tehnologijom RTK korekcijama preko 300m (1000 fita) uz upotrebu do 3 konkurentna rovera kao i statični risiver.

Kljucne GCX2 karakteristike su:

● Dvojna frekvencija, mogućnost povezivanja na više satelita, GNSS RTK risiver
● Čvrst, lagan, gumiran i bez kabla dizajn
● Bluetooth® i bežicne multi-kanal dalekosežna Bluetooth®  tehnologija (RTK) korekcije
● Pojednostavljen korisnički displej
● Precision Orbital Satellite Technology (POST) integrisana antena
● 226 Kanala sa optimalnom tehnologijom praćenja satelita